Tuesday, August 9, 2011

VIDEO PELAJAR MALAYSIA KENA SERANG DI LONDON TANPA BELAS KASIHAN

    Kesian sungguh tengok student MARA kita sorang ni hampir kehilangan nyawa kena serang di London ketika negara itu mengalami rusuhan yang mengganas.Nasib baikla perompak tu tak acah dengan pisau,kalau tidak habislah.Seperti yang kita sedia maklum,rusuhan di negara itu baru baru ini mengakibatkan berpuluh puluh banduan terlepas dari penjara lalu diorang mengambil kesempatan ketika huru hara berlaku dengan merompak kawasan sekitarnya.

 

       
Mangsa terbaru,Ashraf Hazlan,20,cedera di muka dan gigi akibat diserang oleh sekumpulan perompak liar ketika beliau turun untuk menikmati juadah buat berbuka puasa di rumah kawannya.Nasib baiklah pelajar ni tak cedera parah,tapi kalau tengok video tu banyak jugak pendarahan yang dialaminya sehingga mengakibatkan dia terpaksa dibedah.Dia sekarang dirawat di Royal Hospital London.
pelajar Malaysia ini tidak bertindak agresif sebaliknya dia telah dipukul dan dirompak tanpa belas kasihan.tengah puasa plak tu.bila dia doa,memang termakbul lah doa orang yang teraniaya + tengah berpuasa ni.
Semoga Allah melindungi pelajar kita di sana.Pesanan kepada pelajar Malaysia di sana,jadikan kejadian ngeri yang menimpa Ashraf Hazlan ni sebagai pengajaran.duduk berkurung ajer dalam rumah,jangan keluar lagi ok.
  

RUSUHAN DI LONDON ! SEMOGA WARGA MALAYSIA SELAMAT!


Apa nak jadi dengan dunia sekarang,selepas kebangkitan negara timur tengah,tsunami di Jepun,sekarang ni kecoh pulak dengar pasal rusuhan di London.

Rusuhan di London kali ini berpunca daripada kebangkitan penduduk menentang perbezaan kelas hidup,anak anak muda yang menganggur dan golongan yang terasa diabaikan oleh persatuan masyarakat.Agak mengejutkan kerana rusuhan ini sama sekali tidak melibatkan isu perkauman antara orang kulit putih dan kulit hitam.

Siasatan masih dijalankan,apa sebenarnya punca utama London riot kali ini.selain kemusnahan harta benda,kemalangan jiwa dan kerugian wang terutamanya pemilik kedai dilaporkan meningkat mendadak.

Matawang london akan menurun nilainya?satu berita baik bagi kaki shopping di sini. 

LAGI GAMBAR TERBARU RUSUHAN DI LONDON,BERDOA SUPAYA ORANG MALAYSIA KITA SELAMAT DI SANA

kebakaran menjadi pemandangan biasa.


penyamun memusnahkan kedai,merompak,meletupkan kedai,dan membakar


polis menyelamatkan keadaan huru hara.

polis mengawal beberapa tempat.

ramai terbunuh berikutan rusuhan di London,penyamun melepaskan diri dan merompak

Sehingga kejadian ini,35 orang polis telah dihospitalkan dan 160++ ditahan setelah berlakunya pelepasan diri dari penjara oleh perompak perompak ganas berikutan rusuhan aman di London yang telah bertukar menjadi keganasan.

Sebuah bas,kereta  polis dan  kedai kedai dibakar dengan teruk malah bom petrol juga meletus.banyak kedai kedai telah dipecahkan,report tentang kebakaran di sana sini meningkat.Kerana kerapnya berlaku kebakaran,penduduk diansihatkan untuk berpindah.Lebih kurang 30 lelaki berhud dilaporkan mengganas dan memecah masuk beberapa kedai serta merompak.

Lelaki bertopeng dilaporkan membaling bahan yang menyebakan kebakaran ke dalam beberapa kedai di sini.

Laporan tentang kes samun meningkat dengan mendadak,di sana sini perompak yang terdiri dari banduan penjara yang melepaskan diri berkeliaran dan merompak kawasan sekitar.
Seorang ayah anak 4,Mark Duggan dilaporkan ditembak mati dalam kejadian itu ketika menaiki teksi.pada waktu tersebut kejadian berbalas tembakan antara polis dan penjenayah sedang berlaku.


Laporan akan terus dikemaskini dari semasa ke semasa.

Prince Charles dan Camilla diserang dalam rusuhan London

Lagi berita pasal rusuhan di London!!

 rusuhan nampaknya semakin mengganas apabila Putera Charles dan Camilla sendiri diserang di dalam kereta mereka!pemberontak menendang kereta mereka sebagai amaran.walaubagaimanapun,Putera Charles dan Camilla tidak dilaporkan cedera.

Ini menunjukkan bahawa penduduk tidak gentar mencederakan sesiapa sahaja termasuk pemerintah sendiri.Nyata ia memberi tamparan hebat buat Putera Charles.

Ganas sungguh diorang kan?

Dalam kejadian yang sama,beberapa pusat tuisyen telah dijahanamkan dengan teruk oleh segelintir pelajar yang membantah kenaikan  harga Tuisyen.Mereka bertindak ganas dengan memecahkan tingkap dan membakar tuisyen tersebut.Pelajar juga turut menentang polis dengan bertindak ganas.Nah,,!!Lihat sahaja api marak dengan ganas!perhh dasyhat gila.


ANDA MEMILIKI APPLE BOOK MAC? HIASI LAPTOP ANDA DENGAN SKIN YANG KREATIF GILER!

 KITA KONGSI APPLE NAK?


SAYALAH APPLEMAN! 


AKU BALING APPLE BERULAT NI JAUH JAUH! 
PATOT PUN AZIM KASI EPAL FREE KAT AKU  -____-!


PENJENAYAH YANG MENCURI EPAL DIHUKUM. 


BOLEH BESAR TAK EPAL NI KALAU AKU PAM? 


EPAL BERACUN..MESTI DIKAITKAN DENGAN SNOW WHITE 


KOK YER PUN TAKKAN BESAR SANGAT EPAL YANG NAK DISAMBUT NI 


TAPAK TANGAN IRON MAN BERLUBANG EPAL 
SEBAB MAKAN EPAL TAK BASUH TANGAN. 


KENYANG..BURPPP 

   
PERTANDINGAN MEMETIK EPAL


 
 KALAU TADI SNOW WHITE,SEKARANG NI AHLI SIHIR PLAK

WAHAI PEMILIK APPLE BOOK MAC SEKALIAN,YANG MANA SATU PILIHAN ANDA?